Dny Šumavského trojhradí / Kratochvilné zábavy na středověkém hradě

O svatováclavském víkendu (v sobotu 24. a v neděli 25. září 2022) se na hradě Rabí konají Dny Šumavského trojhradí. Tentokrát se zaměříme na středověké radosti, zábavy a hry.

Po celý víkend bude volně průchozí celý hradní areál. Příchozí si budou moci projít velké nádvoří i to malé, kde se nachází studna a hospodářské zázemí. Budou moci vejít do místností s modely hradu i vyjít do prvního patra Nového paláce, které slouží jako vyhlídkové místo, navštívit nejstarší část hradu (včetně vysoké obytné věže, tak zvaného donjonu) nebo prozkoumat členitá sklepení.

Na velkém nádvoří si budou moci malí i velcí zahrát různé středověké hry (například šachy, dámu nebo karty).

   Po oba víkendové dny dále nabízíme speciální prohlídky hradu (v sobotu v 10.30 13.30, v neděli v 12.15 a 14.30). Během nich se lidé dozví, jakých radostí si naši dávní předci užívali, jaké hry byli ve středověku populární, jak často se konaly turnaje nebo zda si hradní pánové drželi své dvorní šašky.

 V UVEDENÝCH DNECH SE NEBUDOU KONAT BĚŽNÉ KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY (okruhy Palác a Věž) A ANI NEBUDE MOŽNÝ VSTUP POUZE NA NÁDVOŘÍ (okruh Nádvoří). Děkujeme za pochopení.