V městečku Rabí se změnil systém parkování

Z Líšné | © Jaroslav Vogeltanz

Městský úřad v Rabí stanovil nový systém parkování v Rabí ...

 Od 2. července 2021 se v městečku Rabí změnil systém parkování a také výše poplatků za něj.

 Městský úřad v Rabí, jakožto zřizovatel a provozovatel parkovacích ploch, vymezil novou odstavnou plochu pro návštěvníky hradu a městečka. Parkuje se na jižním okraji obce, na louce u bývalého JZD, k níž vás nasměrují buďto informační cedule, anebo pověření zaměstnanci městského úřadu. Z parkoviště ke vstupní bráně hradu vede nenáročná, mírně stoupající cesta mezi rodinnými domy, která vám bude trvat deset až dvacet minut. Parkování je zpoplatněno, a to 50 Kč (jedná se o celodenní stání).

 Pokud jde o parkování na rabském náměstí, převažují na něm vyhrazená stání, a to pro rezidenty, pro držitele průkazu ZTP, nebo ZTP/P, pro lidí, kteří mají jednání na městském úřadě nebo kteří chtějí využít služby (nákup zboží, návštěva pobočky České pošty). K dispozici je i několik málo parkovacích míst, avšak za jejich využití stanovila místní samospráva poplatek ve výši 120 Kč za hodinu.

 Je možné, že se bude situace v průběhu letních měsíců měnit. Aktuální informace budou mít vždy lidé, které Městský úřad v Rabí pověřil organizováním parkování a dopravy v obci.

 Doufáme, že vám tato změna nezkomplikuje vaše plány a že se na výlet na Rabí vypravíte. Těšíme se na vaši návštěvu.